Не повторімо Майдан 2004!
Не дамо старим продажним політикам нас знову зрадити!
Борімося браття за прозору та нову владу, в якій будуть нові люди, які дійсно хочуть та можуть побудувати державу, побудувати політику по новим законам та принципам, а не сучасним гнилим.
Те за що Майдан стояв зараз зливається.
Не можна цього допустити!

Анатолій Гриценко

Дежавю: не зрадь Майдан!

Зрада. Це відчуття прямо висить у повітрі. Тисне серце. Переконаний, не лише в мене такі гнітючі враження від останніх трьох днів. І напевно про зраду вже треба говорити в повний голос. Аби її зупинити!

Злочинна влада рухнула. Вибухи і стрілянина припинилися. Шини не горять, снайпери людей не вбивають. Але відчуття перемоги й радості чомусь немає. Не надто перебільшу, якщо скажу: коли навколо все палахкотіло і рвалися гранати – на душі було якось спокійніше і впевненіше, ніж зараз, начебто у мирну годину. Чому так?

"Вот они расселись по местам, зазвучали до самозабвенья" – це я не про птахів, про політиків. Яких Майдан із опозиції перетворив на владу, але вони швидко забули про Майдан і його свист – і кинулися ділити: крісла, посади, повноваження…

Як же їх ділять, оті крісла? А всі те бачать…

Прізвища щасливих високопосадовців виникають несподівано і незнамо звідки, наче з рукава якогось фокусника, тут же швиденько голосуються, без жодного обговорення, табло висвітилося – ура! і поїхав…

Ну, поїхав. Ну, сів (сіла) у високий кабінет. Ну, і що далі? Хтось перевіряв репутацію нових призначенців? Хтось оцінював їхній професійний рівень, порівняно з іншими можливими кандидатами? Хтось переконався, що людина має мінімально-необхідні менеджерські якості й взагалі спроможна керувати десятками тисяч підлеглих? Хтось цікавився – а для чого людині та посада, для яких по суті реформ, з якими конкретно першочерговими й стратегічними завданнями, з якими пріоритетами діяльності? Хтось упевнений, що нові призначенці готові працювати на високій посаді ефективно з першого ж дня? Чи, як було у 2005-му, мірятимуться одне з одним, у кого телефонів спецзв'язку більше, по кілька місяців функції й завдання свої вивчатимуть, закони і положення про міністерства (відомства) переписуватимуть і перезатверджуватимуть, кадри переставлятимуть багатократно й безцільно, викидаючи "чужих" і пхаючи "своїх"?

Врешті, чим нова кадрова політика відрізняється від того, що робив Янукович? Нічим! Ті ж самі непрозорість, підкилимність, закритість підбору кадрів навіть від рядових депутатів, які мають проголосувати – про Майдан і його підтримку годі й говорити…

Хіба не ясно, що наслідком такого "формування команди" без попереднього усвідомлення програми і плану дій, стане неминучий провал?

Хтось сподівається, що Майдан буде спокійно на всі ці ігрища, а за ними – на провали, дивитися і не реагуватиме?

Зрада Майдану-2004 і зрада Майдану-2014 – матимуть різні наслідки для зрадників. Краще це усвідомити зараз – і зупинити небезпечні ігрища!

КОМПЕТЕНТНІСТЬ – ось ключова вимога до урядовців.
МОРАЛЬНІСТЬ – як запобіжник від корупції.
ЛЮСТРАЦІЯ – першочергове завдання для кожного міністра.
АНТИКРИЗОВИЙ МЕНЕДЖМЕНТ – аби відвести країну від прірви.

This entry was posted in Facebook Posts and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply