Вольниця shared Вадим Вовк’s status update.

Вольниця shared Вадим Вовк's status update.

Вадим Вовк

У ФРАНЦІЇ ВИДАНА КНИГА ПРО звірства РОСІЯН В ЧЕЧНІ

У Франції видана книга коміксів про звірства російських солдатів проти мирного чеченського населення.

Як з посиланням на Le Nouvel Observateur пише MIGnews, книга заснована на даних, зібраних вбитої журналісткою Ганною Політковської. Її автор – відомий італійський художник Іґорт, який проживає в даний час в Парижі.

Перед створенням своєї книги художник два роки подорожував по Україні та Росії.

"Росія – це випадок фальшивої демократії. Про це треба всюди говорити і скрізь розповідати. Офіційно Чечня – "русское дело", але я вважаю, що люди не мають права відвертатися від цього питання. Тому я приступив до роботи і став розповідати про страхітливу Росії, яка загрожує правам людини. Радянологи називають її "демократурою", – розповів Іґорт в інтерв'ю журналу.

Художник вважає, що після виходу цієї книги йому навряд чи можна буде поїхати в Росію, по крайней мере, в нинішню.

Нагадаємо, Анна Політковська була вбита 7 жовтня 2006 року. В журналістку було вироблено п'ять пострілів. Після цього кілер вийшов з під'їзду і, сівши в який чекав його автомобіль ВАЗ 21043 у метро "Смоленська", разом із співучасниками злочину втік.

This entry was posted in Facebook Posts and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply