Майдан – єдиний гарант волевиявлення народу.
Він не просто є гарантом конституції – бо то лише документ який можна спотворити, він також є гарантом відповідності конституції прагненню народу бути Гідним та Вільним.
Тож я за те аби кожен представник влади теперішньої проходив люстрацію Майдану.
Дух Майдану для мене співзвучний з кремезним та мудрим козаком, що не піддається паніці, та буде впевнено боротися допоки Воля стане не тільки словом а й ділом.
Сподіваюся на щасливе майбутнє, вірю в перемогу,
Слава Україні!

Самурай Банзай

Коло Народної Довіри

Заява Кола Народної Довіри

23 лютого 2014

Три місяці нашого Майдану сьогодні почали давати свої перші результати.

Вчора ввечері з цієї сцени від імені Майдану ми заявили вимогу про негайну відставку Януковича, негайний арешт Пшонки, Захарченка, Лєбєдєва. Багато хто вчора казав, що це неможливо і не треба вимагати неможливого, але вже сьогодні Янукович відсторонений — це факт.

Страшна ціна сплачена українським народом за цю першу перемогу.

Що будемо робити далі?

Вже сьогодні Коло Народної Довіри ініціює формування Люстраційної комісії.

В кожному місті, в кожному селі — виявимо тих, хто роками обкрадав, залякував, знущався над громадянами України. Таким особам буде заборонено займати керівні посади, обиратися до представницьких органів влади в нашій державі.

На виконання цього положення ми доручаємо Верховній Раді прийняти підготовлені нами законопроекти «Про правову люстрацію та створення громадської люстраційної комісії». Люстраційна комісія буде працювати не один рік, стільки, скільки треба, щоб очистити українську землю від цієї нечисті.

Наступний крок — покарання винних через проведення Народного трибуналу за результатами роботи Громадської комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні. Щоб жоден громадянин України, в будь-якому куточку України не постраждав більше від порушень прав людини з боку чиновників.

Скільки ще має стояти Майдан?
Де-факто, Майдан став гарантом Конституції.
І Майдан має залишатись як наглядовий орган над органами державної влади. Для цього Майдан повинен мати необхідні структури і бути спроможним у будь-який момент зібрати Віче як орган прямого народовладдя.

Щодо формування Верховною Радою України персонального складу Перехідного Уряду Народної Довіри.
Цей Уряд має бути сформований із визнаних професіоналів з незаплямованою репутацією, а не партійних функціонерів. Ці критерії ми сформулюємо та оприлюднимо для затвердження тут зі сцени Майдану. Протягом трьох днів ми передамо до Верховної Ради України критерії та громадські рекомендації, на основі яких мають призначатися члени Перехідного Уряду Народної Довіри.

Основним завданням цього Уряду буде реалізація Реанімаційного пакету реформ, який готує громадськість та експерти. Першими з них є судова реформа, реформа правоохоронних органів, децентралізація влади на користь місцевих громад, антикорупційна реформа, реформа виборчого законодавства.

Коло Народної Довіри вважає вкрай необхідним створити орган контролю за діяльністю будь-яких політиків, не залежно від кольору їх партійних прапорів. Відповідний законопроект буде підготовлений та переданий до Верховної Ради протягом тижня.

Народ України не може допустити помилок 2005 року.

Народовладдя має стати не гаслом, а реальністю життя!
Слава Україні!

Підписалися:

Дмитро Ярош (Правий Сектор)
Сергій Поярков, Іван Рудяк (Автомайдан)
Олег Міхнюк (Воїни-афганці)
Ольга Богомолець (Медики Майдану)
Володимир В’ятрович (Громадський Сектор Майдану)
Владика Стефан (Духовна Рада Майдану)
Руслана Лижичко
Ірена Карпа

This entry was posted in Facebook Posts and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply