Декілька думок щодо різних речей.

Зараз, коли я бачу що відбувається в Криму, дивлюсь за російськими телеканалами, заявами різних політиків – спостерігаю на рівні фактів і відчуттів ту ж саму картину, що була на Майдані напередодні 18 лютого. Тільки розмах інший.

Що до ситуації:
проводиться чітка інформаційна “промивка” мізків на усіх рівнях, які контролюються. Факти перекручуються до протилежних, інформаційні служителі народу, котрі на мою думку несуть не меншу відповідальність аніж, скажімо, лікарі, безбожно брешуть. Мало того – вони про це знають. Для мене це як лікарі, котрі спеціально ставлять діагноз смертельної і дуже заразної хвороби для того, щоб за їхніми “ексклюзивними ліками” люди гризли одне одному горлянки і повзали на колінах. Проходить постійне розповсюдження “дези”. На що вона націлена? Відомо: на страх, відчай, розгубленість, на те, щоб сплутати думки, сховати правду. Як розповсюджується? Людьми…
Щодо людей:
Люди, котрі бояться… чого? Та просто бояться, вони жили боячись, вони захищались накопичуючи агресію. Найкращий шлях захисту – напад. Навіть більше, найпростіший шлях захисту – приєднатись до тих, хто нападає. Така ланцюгова реакція. А зараз дай їм будь яку приємну для напрацьованого сприйняття тему – роздують, захищатимуть, в основному в коментах, правда, або за відчуття безпеки (там беркут позаду, а за ним армія з танками, а за нею влада, а там і Путін на коні з ядерним потенціалом). А Майдан – символ свободи від страху – в очі їм ріже. “Та плювати чи то, що підсовують, правда, чи брехня, яка там мораль? Яка там любов і надія? Які там почуття???”
Щодо почуттів:
Повернуть до того, з чого почав. Виникає відчуття повторення днів перед 18 лютого. Це дике, пронизуюче душу розуміння, що людей травлять, просто брешуть, купують, вбивають. Що якась сила готова стерти всіх на своєму шляху, використовуючи будь які методи. І це діє, це наповнює відчаєм, ламає. Хочеться кричати, НЕВЖЕ то дійсно НЕ ЛЮДИ, ті хто це роблять свідомо? Яка Європа? Яка там Америка чи Росія? Та навіть слів Воля і Нація тут недостатньо. Боротьба йде за те, щоб залишитись живим душею, не втратити Іскру Божу в серці. І вороги – не “бандерлоги” чи “москалі”, чи “єврогеї”, чи “жиди”. Вороги наші ті, в кого за очима темрява, а в серці пустка. Ми захищаємось, бо нам є що захищати.
До чого веду.
Народе України, ми під прицілом. Уже було здійснене неможливе на Майдані. Страх і темрява відступилась. Нехай же тепер слово “Майдан”, що стало символом Свободи і Світла трансформується в слово Україна! Нехай Світлом Майдану засяє наша Нація, наша Держава! Нехай Майдан і Україна стануть прикладом усьому Світу.
Без зайвих слів – зрозумійте, кому це так не вигідно.

Слава Україні!


Саша Мазур

This entry was posted in Facebook Posts and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply